Maraton Radenska Classic
(42.195 m)
Polmaraton Radenska Medium
(21.098 m)
Tek Radenska Naturelle
(10.000 m)
Oazin tek
(5.000 m)
Nordijska hoja
(10.000 m)
Pohod treh src
Veveričkin in srčkov tek
Tek s kužki

Pohod treh src

Start: 8.00
Predviden čas: 4:00:00

198 m
Start nadmorske višine
15,9 °C
Povprečna mesečna temperatura v maju (1990 - 2010)
75 %
Povprečna vlažnost (1990 - 2010)
Dolga pot
Krajša pot

ZBOR / PRIJAVA: Radenci - Glasbena hišica v parku

START: 8.00 (pred glavnim odrom)

DOLŽINA POTI: Dolga pot: 11,7 km  |  Kratka pot: 7 km

PREDVIDEN ČAS: Dolga pot: 4h  |  Kratka pot: 2h

ZAHTEVNOST POTI: Lahka označena pot (primerna za vse starostne skupine)

PRIJAVNINA: Brezplačna

KONTROLNE TOČKE: 8.00 - 13.00

Pohod treh src je tradicionalni del največje športno rekreativne prireditve v tem delu Evrope - Maratona treh src.

Zbor Pohoda treh src je v parku v Radencih (Glasbena hišica), kjer najprej dvignete fizične pohodne kartončke ali opravite prijavo za digitalni pohodni kartonček (v kolikor še niste), prevzamete tudi brezplačno pijačo ter nato greste do glavnega odra, kjer je ob 8. uri start Pohoda. 

Trasa je krožna in označena s smerokazi. 
Na voljo sta dve poti, kratka in dolga. Izberete ju po lastni presoji in ne glede na izbrano pot osvojite vse tri kontrolne točke.

Pot vodi v smeri proti Kapeli, skozi gozdiček Strmec, do same Kapele, kjer se lahko ustavite na 1. kontrolni točki “Pri Preši” ob bogatem sprejemu TD Kapela. Na tej točki se odločite ali boste izbrali dolgo ali kratko pot Pohoda treh src.

V kolikor izberete dolgo pot boste pot nadaljevali po hribu navzgor do kapelske cerkve, kjer ob čudovitem razgledu nadaljujete pot. Kmalu vas pričaka Vinska fontana Kapela, kjer lahko poskusite še odlična domača vina. Od tu pot poteka mimo osnovne šole in naprej po makadamski cesti, ki jo obdajajo razprostrani travniki in polja. Lep del poti poteka po “Atilovi poti”, zato si boste proti koncu makadamske ceste z nekoliko hoje proti gozdu spotoma lahko ogledali še mesto, kjer naj bi nekoč stal Atilov grad. Pot se nadaljuje desno po asfaltni cesti, ki vas kmalu pripelje do glavne ceste. Zavijete desno in pot nadaljujete po glavni cesti. Kmalu pridete do križišča, ki ste ga že prečkali, vendar tokrat zavijete levo in nato pot nadaljujete naravnost. Še naprej sledite oznakam, ki vas vodijo do 2. kontrolne točke “Vinotoč Belak (Viničarija pri Gruški)” z idiličnim razgledom na kapelske gorice. Tukaj sledi nov postanek s ponovnim nabiranjem moči, za kar bo poskrbelo TD Radenci. 
Sledi nadaljevanje poti po asfaltni cesti do pokopališča, kjer se po isti poti vrnete do izhodiščne točke Park - glasbena hišica v Radencih. Slednja je tudi zadnja oz. 3. kontrolna točka.

V kolikor izberete kratko pot po postanku na 1. kontrolni točki greste desno in pot nadaljujete naravnost. Kmalu vas oznake pripeljejo do 2. kontrolne točke “Vinotoč Belak (Viničarija pri Gruški)”. Nadaljujete po isti poti kot je opisano pri dolgi poti.

Udeležba na Pohodu treh src je na lastno odgovornost. Pohodnik je oseba registrirana v prijavah in s pohodnim kartončkom. Ob tem je potrebno upoštevati pravila varne hoje, cestno prometne predpise in svoje psihofizične sposobnosti.

Udeležba na Pohodu treh src je brezplačna, potrebna pa je registracija s fizičnim ali z digitalnim pohodnim kartončkom.

Zaželene so predčasne prijave preko spletne strani Maratona treh src. Prijavite pa se lahko tudi na dan dogodka na mestu zbora Pohoda treh src v parku Radenci - Glasbena hišica.

Pohod bo organiziran v vsakem vremenu.

Startnina

Brezplačno

min. starost* za prijavo ni omejitve (*v spremstvu skrbnika)

Maraton Radenska Classic

42.195 m

Start: 9.00

Polmaraton Radenska Medium

21.098 m

Start: 9.00

Tek Radenska Naturelle

10.000 m

Start: 9.10

Oazin tek

5.000 m

Start: 9.10

Nordijska hoja

10.000 m

Start: 9.15