Maraton treh src - Tečemo skupaj, a narazen

V soboto, 16. maja 2020 bomo organizatorji Maratona treh src povabili tekače in pohodnike, da se nam pridružijo na teku ali pohodu v virtualni obliki. Z inovativnim maratonom želimo ohraniti neprekinjeno tradicijo tekaške prireditve, ki velja za najstarejšo v regiji. Jubilejni, 40. Maraton treh src, je zaradi letošnjih zdravstvenih razmer sicer prestavljen v naslednje leto – na soboto, 15. maja 2021.

V času, ko so tekaške prireditve močno okrnjene, smo se odločili, da dolgoletno neprekinjeno tradicijo nadaljujejo na inovativen način. Tekače iz vseh koncev vabimo, da individualno odtečejo katerokoli razdaljo Maratona treh src (5, 10, 21 ali 42 km) doma, v svoji okolici. Start teka bo prek družbenih omrežij naznanila startna pištola v Radencih, v soboto, 16. maja, ob 9. uri, kot vsako leto. Vabimo pa vse tekače in pohodnike, da na naših družabnih medijih objavite svoje fotke, ali "dokaze" o pretečenih, prehojenih kilometrih iz Garminov, Strave, Polarjev...
Da pa bo zadeva še bolj zanimiva, pa vam pripravljamo v soboto 16. 5. še eno veliko presenečenje, o kateri pa še ne bomo govorili, saj bi s tem presenečenje pokvarili. ;)

Virtualni maraton nam bo pomagal, da ohranimo tradicijo najbolj srčne tekaške prireditve živo. Udeleženci lahko tečejo sami, v svojem ritmu, praktično kjerkoli. Združili se bomo virtualno, zato tekače vabimo, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc. Važno je, da tekmujemo sami s sabo, saj bomo tako vsi zmagovalci.