Na 40. Maratonu treh src smo dosegli zero waste cilj in ločeno zbrali 91,5 % odpadkov

Dragi tekači – skupaj nam je uspelo! Poleg vašega osebnega cilja, da premagate izbrano progo na jubilejnem 40. Maratonu treh src, ste nam pomagali, da smo tudi mi osvojili svojega. Najbrž ste opazili velike ekološke otoke na prizorišču in zaprte majhne koše po parku, pa Zeleno stražo, ki se je sprehajala naokrog ter nagovarjala obiskovalce k pravilnemu ločevanju odpadkov.

Na prireditvi je bilo zbranih 700 kg odpadkov, od tega 60 kg mešanih komunalnih odpadkov, največji delež pa je predstavljala embalaža. Zbrani podatki so osnova za nadgrajevanje prizadevanj v prihodnjih letih predvsem na področju preprečevanja nastajanja odpadkov in zmanjševanja njihove skupne količine. Sicer pa je že letos na aktivnega obiskovalca nastalo le 156 gramov odpadkov, kar je v primerjavi s podatki iz tujine, da obiskovalci na prireditvah ustvarijo 1 kg odpadkov na dan, dober dosežek.

Maraton in zero waste sta tek na dolge proge. Čestitke za pogum in hvala, da ste letos eno od vaših treh src namenili tudi okolju.

Katja Sreš
Ekologi brez meja
 

To sporoča naša mentorica pri »zelenem poslanstvu«, mi pa vas spodbujamo k vedno novim korakom na poti do vašega zdravja, dobrega počutja in osebnega zadovoljstva.

Več >>