PlanGoRun in najbolj srčni Maraton treh src bosta z roko v roki poskrbela za 12 tedenske priprave tekačev

PlanGoRun je slovenska web aplikacija katero je razvil Marko Mrak (priznani kondicijski trener) in je namenjena tekačem ter načrtovanju tekaških treningov. Programi sestavljeni za Maraton treh src bodo razdeljeni v tri cikluse, vsak ciklus pa natančno definiran in prilagojen tekačem na razdalji 10, 21 in 42 kilometrov.

  • 29.2. - 27.3. Razvoj I. Trening namenjen dolžinam, vendar se že spogleduje z razvojem specifične tekaške hitrosti.
  • 28.3. -  24.4. Razvoj II. Treningi bodo imeli poudarek na razvoju specifične tekaške hitrosti, veliko več bo intervalnega treninga in priprave na maraton.
  • 25.4. - 22.5. Spuščanje Prvi teden novega ciklusa bo namenjen razvoju hitrosti in po obsegu bo najvišji v ciklusih, naslednje trije tedni bodo namenjeni počasnemu natančnemu spuščanju in stopnjevanju forme za Maraton Treh Src – Radenci 2016.

Programi vadbe bodo na voljo v mesecu februarju, do takrat si tekači, ki želite uporabljati in teči po vnaprej sestavljenem programu vadbe uredite uporabniški račun na strani:
www.plangorun.si

 

PlanGoRun upošteva vse parametre vrhunskega treninga.

Individualnost
Trening je izdelan na osebnih sposobnostih tekača, na podlagi zadnje pretečene razdalje ali rezultata testa ali tekmovanja. Količina treninga je individualna in upošteva čas katerega bi tekač namenil za trening v naslednjih 4 tednih. Obremenitev se računa na podlagi srčnega utripa v mirovanju in starosti. Izbira treninga koliko dni v tednu je osebna izbira tekača.

Enostavnost
Uporabnik mora vpisati zadnjo pretečeno razdaljo in čas teka, starost, količino treninga v štirih tednih in spol. Vse ostalo se izračuna na podlagi podatkov.
Poleg treninga dobi tudi informacijo o vremenu za naslednjih 14 dni, da si lahko treninge planira tudi glede na vremenske razmere.

Progresivnost
Trening je kompleksen proces, kateri prinaša napredek samo, če je progresivno zastavljen in se stimulans povečuje iz tedna v teden ob predpostavki, da upošteva tudi spuščanje treninga, za boljši in hitrejši napredek. Aplikacija je tako tudi idealna za treninge in stopnjevanje forme pred tekaškimi prireditvami.

Nov nivo treninga
Mogoče povprečen tekač, ne razmišlja tako kompleksno kot trener in aplikacija ponuja nov nivo treninga, novo doživetje in točno stopnjevanje forme na individulanosti vsakega posameznika.

Hvala, da tečete z nami.