Srčni zmoremo — korak po korak zelenimo svet.

Teci z nami! Za vsak pretečen obseg Zemlje posadimo 100 dreves.

Razpis

#srčnizmoremo

Startate lahko kjerkoli in kadarkoli. Misija? S tekom ali hojo prispevati svoje kilometre, da skupaj čim večkrat obkrožimo Zemljo. Vsakič ko napravimo 40.075 km in obtečemo Zemljo, posadimo 100 dreves.

KAKO SODELOVATI

Prijavite se na 2. virtualni Maraton treh src. Na telefon si namestite aplikacijo Google Fit (v aplikacijo se prijavite z vašim Gmail računom). Po plačilu prijavnine boste na vaš e-naslov prejeli sporočilo s koraki sodelovanja. Kliknite na gumb Poveži z Google Fit in na vaši profilni strani 2. virtualnega Maratona treh src, spremljajte število vaših zbranih kilometrov na poteh okrog sveta ter dokažite, da srčni zmoremo!

Podaljšujemo aktivacijo letošnjega maratona, tekli ter hodili bomo do konca tekaške sezone. Prijavite se lahko do 20. oktobra 2021!

Še nimate aplikacije Google Fit na svojem telefonu? Prevzamete jo lahko tukaj - Android ali iOS.

Prijave so zaključene.

KORAK 1 PRIJAVA IN PLAČILO PRIJAVNINE
KORAK 1 PRIJAVA IN PLAČILO PRIJAVNINE
KORAK 2 PRENOS IN PRIJAVA V APLIKACIJO GOOGLE FIT
KORAK 2 PRENOS IN PRIJAVA V APLIKACIJO GOOGLE FIT
KORAK 3 POTRDITEV BELEŽENJA KILOMETROV NA PROFILNI STRANI
KORAK 3 POTRDITEV BELEŽENJA KILOMETROV NA PROFILNI STRANI

Darilo ob prijavi

NAHRBTNIK ZA ŠPORTNE COPATE IN PAKETEK ZA VZGOJO DETELJIC

Vsak prijavljeni s plačano startnino lahko v izbrani poslovalnici Hervis prevzame priročen nahrbtnik za športne copate in paketek za vzgojo deteljic za boljši zrak v vašem stanovanju.

Hervis kupon

CVETLIČNI LONČEK S SEMENI TRIPERESNE DETELJE IN SPOMINSKI MAGNETEK

Namesto klasične medalje za sodelovanje prejmete kovinski cvetlični lonček s semeni triperesne detelje ter spominski magnetek. Naj bo vsak svoje sreče tekač!

DREVO ZA VSAKEGA TEKAČA

Drevesa bodo posajena na tradicionalni lokaciji Maratona treh src, v Radencih. Če bo zbranih dovolj pretečenih kilometrov in bo dreves dovolj za vse tekače, pa bo lahko vsak tekač, ki bi to želel, svoje drevo prejel in ga posadil doma. V nasprotnem primeru bo drevo skupaj z ostalimi posajeno v novonastali maratonski gozd.

V primeru, da ste tekač in želite prejeti svoje drevo, pišite na [email protected] in dogovorili se bomo o osebnem prevzemu. Drevesa bomo delili oziroma sadili po končani aktivaciji. Kjerkoli že bodo, bodo naša drevesa krasila okolico, čistila zrak in spominjala na zmage, ki jih lahko dosežemo le skupaj.

Skupaj za isti cilj

#srčnizmoremo

Prispevajmo k čistejšemu zraku in lepšemu okolju!
Neverjetno, koliko kilometrov smo že zbrali skupaj.

Zbrali smo že 265.918 km

6x okrog sveta
+
25.468 km
600 posajenih dreves

444 udeležencev

CILJ IZZIVA JE OZELENITEV OKOLJA

Srčni zmoremo okoli sveta za boljši zrak!

Vsem, predvsem pa vam, tekačem, je pomemben čist zrak. Užitek svobode, ki ga dajejo utrujene noge in hiter utrip srca ob teku, razvodeni ob misli, da z globokimi vdihi dovajamo v pljuča onesnažnega. Onesnažen zrak pa je tudi najpomembnejši okoljski dejavnik tveganja za zdravje ljudi, v Sloveniji v povprečju vpliva na 1.700 prezgodnjih smrti letno. Skupaj zato zakorakajmo proti spremembi in se problema lotimo v njegovem bistvu. Drevesa podarjamo tekačem in jih sadimo v Radencih, kjer bodo lep spomin na letošnji tek. Lotevamo se svetovnega problema, a na domači ravni.

Skupni cilj udeležencev Maratona treh src 2021 je bil v šestih tednih preteči ali prehoditi 40.075 km, kolikor znaša obseg Zemlje. Ker smo cilj ne le dosegli, temveč tudi presegli, smo si zdaj zadali, da to razdaljo pretečemo čimvečkrat. Za vsak dosežen cilj pa bomo posadili 100 dreves. S tem pripomoremo k čistoči in tekače, če bo kilometrov dovolj, razveselimo z drevesi, ki jih lahko posadijo doma, kot lep spomin na letošnji virtualni Maraton treh src in opomin, česa smo zmožni srčni, če sodelujemo.

#srčnizmoremo

SPONZORJI

Radenska
HERVIS sports
Zdravilišče Radenci
OPEL
Radgonske gorice
Občina Radenci
Frontlab