Še bolj prijazen Tek s kužki

Maraton treh src se je v zgodovino že zapisal kot prva tekaška prireditev v Sloveniji, ki je namenjena tudi voditeljem psov in njihovim štirinožnim prijateljem. Ob jubilejnem, 40. Maratonu treh src smo se potrudili, da bo tek zanje še bolj prijazen. Kužkom bo namenjen poseben prostor v senci, ki bo ograjen ter ločen od ostalih udeležencev, prav tako bo opremljen z vodo. Uvedli pa smo tudi posebno novost - namesto štartne pištole na skupinskem štartu bodo lastniki s svojimi ljubljenčki tek opravili individualno.

Letos prvič tek v slogu »modne piste«


S kužki se bomo podali na tek posamično, v slogu modne piste, ki bo pospremljena s komentarji »šepetalke psom« Tine Potočnik, poznavalke psov in inštruktorice vzgoje psov na razumljiv in prijazen način. Tako bo udeležba za kužke manj stresna, prav tako pa se bodo lahko predstavili in spoznali vsi udeleženci – od najmanjšega, do največjega.

Kako bo potekal Tek s kužki?

Startno številko lahko prevzamete v prijavni službi v startno – ciljnem prostoru med 14.00 in 15.30. S sabo prinesite veljavni potni list vašega ljubljenčka, saj je to pogoj za udeležbo na teku. Kuža mora biti tudi čipiran.

Zbirati se pričnemo od 15:30 v prostoru, ki se nahaja na nasprotni strani glavnega odra. Torej starta teka ne bomo pričakali na asfaltu, ampak na travi, v senci z dovolj vode in prostora za sprostitev. Startamo ob 16h.  

Na trasi, ki je dolga 1km prisluhnite potrebam vašega kužka. Ker tekmujemo le sami s sabo, bomo na koncu, ne glede na rezultat, zmagovalci prav vsi!

Nekaj priporočil za bolj prijeten tek

Priprave na tekaško prireditev je potrebno začeti pravočasno – tudi ko gre za tek s kužki. Za vsakega psa so množične prireditve nekoliko stresne, zato je še toliko bolj pomembno, da nanje jemljete le povsem zdrave in socializirane živali.

Za sprostitev med čakanjem bo kužkom na voljo tudi ograjen prostor. Ta prostor je namenjen temu, da lastniki pse lahko spustijo s povodcev, saj na prireditvenem prostoru to nikakor ni priporočljivo. Najboljše je, da vanj udeleženci vstopajo posamično. Psom dovolite, da se med sabo v miru "spoznajo". Ko v ograjen prostor vstopajo novi pasji prijatelji, naj bodo kužki na povodcih, kasneje pa jih lahko spustite, da uživajo v igri.

Vsak lastnik sprejema odgovornost zase in za svojega psa. V kolikor se vaš kuža šele privaja množice oziroma ni povsem socializiran, mu nadenite nagobčnik. Če kuža kaže znake tesnobe in nagobčnika nimate s sabo, vas prosimo, da počakate, da se igrišče izprazni in nato vanj spustite svojega psa.

Svetujemo vam, da se v času trajanja prireditve s psi ne zadržujete pred odrom oziroma preblizu prizorišča. Za vašega kužka bo zagotovo bolj prijetno, če na tek počaka v parku, kjer bo imel dovolj miru, sence in vode.

Ves čas prireditve bo na voljo dežurna veterinarska oskrba, ki jo lahko v nujnih primerih pokličete na tel. št.: 02 564 85 90.

Čas za prijave se izteka!

S svojim štirinožnim prijateljem se na Tek s kužki lahko preko spleta prijavite do srede, 10. maja. Prijava znaša 12 evrov in je možna tudi na dan prireditve. Pa brez skrbi, če se na dogodek odpravite brez posladkov, za te so poskrbeli prijatelji iz Mr. Pet. 


Spomnimo se kako je bilo leta 2019: